Bouwnieuwtjes

Welkom op de bouwnieuwtjespagina van Nijmeegse Studenten Roeivereninging Phocas. Deze pagina wordt beheerd door de Commissie Bouw. Hier vindt u alle updates over de nieuwbouw en andere bouwgerelateerde zaken. 

Werkgroep Financiën

Nu de transitie naar het Bastion met de dag dichterbij komt, is de werkgroep financiën druk bezig met het opzetten van een investeringsbegroting. Vorig collegejaar heeft de subcie inrichting een inrichting gemaakt van alle verschillende ruimtes in het Bastion. De taak van de werkgroep is dus nu om te kijken wat het gaat kosten om in dit ingerichte botenhuis onze intrek te nemen. Hoeveel gaan we precies uitgeven per onderdeel en waarom? Naast de kennis van de werkgroep wordt er advies ingewonnen van verscheidene partijen om deze vragen te beantwoorden. Jullie kunnen je vast goed voorstellen dat hier nogal veel bij komt kijken. Alle spullen die we straks willen in ons nieuwe botenhuis moesten worden getaxeerd. Voor de wat grotere spullen, zoals items voor in de keuken of sociëteit, moest er contact worden gelegd met leveranciers en werden offertes aangevraagd. Momenteel zit de werkgroep in een afrondende fase van de investeringsbegroting en worden de laatste puntjes op de i gezet. Hierna kunnen we dan beginnen met het maken van een planning; wanneer worden de botenstellingen geplaatst, wanneer beginnen we aan de binnenbak en wanneer komt de keuken? Heb je nou vragen over de financiën of ben je benieuwd naar de details? Je bent van harte welkom op de financiën infoavond van de werkgroep. Verdere details over deze infoavond zoals tijd en datum zullen t.z.t. bekend worden gemaakt.

CB-Acties

Een andere subcommissie van de CB is de subcie CB-acties. Ons nieuwe, prachtige botenhuis komt er immers niet zomaar. Daarom organiseren verschillende commissies jaarlijks acties om het spaarpotje voor het Bastion te vullen #teamworkmakesthedreamwork. Zo zijn bijvoorbeeld de beruchte Naaktkalender, tussen kunst en CoMa en de stenenverkoop allemaal cb-acties. Door corona is het nu net wat lastiger om een leuke actie te bedenken, maar zeker niet onmogelijk! Zo kun je wellicht met je commissie een lunch verzorgen die thuisbezorgd wordt of een online loterij organiseren. De CB daagt jou dan ook uit om samen met jouw commissie de vetste coronaproof CB-actie te organiseren! #helpPhocasnaarhetmooistebotenhuisvanNederland  

Hebben jullie een toffe actie bedacht die je wilt gaan uitvoeren met je commissie? Laat dit weten door te mailen naar Eliza! (elizaheffels@hotmail.com)

Commissarissen nieuwbouw door de jaren heen

De bouw van ons nieuwe boothuis zou zonder onze commissarissen nieuwbouw nooit zijn gelukt. Deze functie is voor het eerst vervuld door Anne Hoesbergen. Voor die tijd was Vicky Louwen al heel wat jaren actief en betrokken bij de nieuwbouw als hoofd van de commissie bouw. Dit deed zij naast haar functie als voorzitter. Toen in 2015 de ontwikkelingen ineens heel snel leken te gaan, is besloten dat de nieuwbouw bestuurlijk vertegenwoordigd moest zijn in een eigen functie.

Wij waren benieuwd wat onze commissarissen nieuwbouw allemaal voor elkaar gekregen hebben in de tijd dat zij in het bestuur zaten en hoe zij dit ervaren hebben.  Elke maand mogen wij jullie verblijden met een andere topper die de functie commissaris nieuwbouw heeft uitgevoerd.

Commissarissen nieuwbouw aan het woord: Anne Hoesbergen

Deze week stellen wij aan jullie voor: Anne Hoesbergen. Anne was de allereerste commissaris nieuwbouw in het 70e bestuur. Wat naar eigen zeggen heel cool was. Kijk onderstaand filmpje om te zien welke coole dingen Anne nog meer heeft gedaan.