Bouwnieuwtjes

Welkom op de bouwnieuwtjespagina van Nijmeegse Studenten Roeivereninging Phocas. Deze pagina wordt beheerd door de Commissie Bouw. Hier vindt u alle updates over de nieuwbouw en andere bouwgerelateerde zaken. 

Streefbedrag crowdfunding behaald!

16-06-2022

Deze week hebben we iets te vieren: het streefbedrag van de crowdfunding voor het nieuwe botenhuis is behaald!

Al lange tijd is Phocas bezig met de realisatie van het nieuwe botenhuis. Na meerdere locaties aan onze neus voorbij te hebben zien gaan was hebben zien gaan was het twee jaar geeleden dan toch eindelijk rond: Phocas zal verhuizen naar het Bastion; een gloednieuw thuis aan de Spiegelwaal. Om de verhuizing te realiseren had de vereniging nog een laatste financiële duw in de rug nodig. Met een succesvolle crowdfunding in samenwerking met het Radboud Fonds is dat gelukt! Wij willen het Radboud Fonds bedanken voor de fijne samenwerking.

Daarnaast gaat onze dank uiteraard ook uit naar iedereen die heeft gedoneerd. Zonder jullie was de realisatie van al onze plannen niet mogelijk geweest! Het behalen van het streefbedrag zullen twee commissieleden van de subcommissie communicatie van de commissie bouw nog éxtra vieren door een frisse duik in het nieuwe roeiwater te nemen. Daarnaast zal iedereen met een donatie van 50 of meer euro worden beloond met een bedankkaartje die we binnenkort gaan bezorgen. Stay tuned voor meer updates en houd ons ook in de gaten op @phocasintern op Instagram!

Update vanuit het Bastion!

30-05-2022

Het is de hoogste tijd voor een nieuwe bouwupdate! Op diverse terreinen in en rond het Bastion vindt er in snel tempo verandering plaats. De kabels worden in de grond gelegd, het fundament voor de binnenbak (HYPE!) is in beton gegoten en de contouren van de verschillende ruimtes binnen het pand krijgen vorm. Daarnaast is de buitenruimte ook flink aan verandering onderhevig geweest. Er zijn honderden kilo's zand geschept en het looppad van het Bastion naar het water toe is in aanbouw.

De bouwvakkers zijn begonnen!

27-01-2022

Vandaag waren Anne en Nické bij het bastion om jullie een nieuwe update te geven over de bouw. Dit keer waren de bouwvakkers begonnen! Anne en Nické mochten zelfs een kijkje binnen nemen. Ze mochten de bouwvakkers niet filmen maar we quoten een van de bouwvakkers: ''vanaf deze week gaat het echt hard!'' Kijk onderstaande video om te zien waar de bouwvakkers mee bezig zijn en voor een kijkje in het bastion.

Crowdfunding nieuw botenhuis Phocas
 

Na jaren voorbereiding is het bijna zo ver: Phocas gaat verhuizen! De studentenroeivereniging laat het oude, krakkemikkige botenhuis aan het Maas-Waalkanaal achter zich en strijkt neer in een nieuw onderkomen, het Bastion aan de Spiegelwaal. Op dit moment wordt er druk gewerkt om eindelijk de langverwachte verhuizing af te ronden en te beginnen aan nieuw tijdperk. Voordat dit zover is moeten nog wel de laatste loodjes worden verricht. En daar kunnen we uw hulp bij gebruiken.


Het Bastion
Roeien bij Phocas is het startpunt van een prachtige studententijd in Nijmegen. Het Bastion wordt het onderkomen van vijf Nijmeegse (studenten)watersportverenigingen en biedt Phocas de ruimte om de roeiambities van alle studenten te faciliteren. De capaciteit in de loods wordt groter, de faciliteiten in het pand worden verbeterd, het aantal boten wordt uitgebreid en er komt een groter vlot, zodat meerdere ploegen tegelijkertijd het water op kunnen. De kers op de taart wordt een binnenbak, waardoor er in de wintermaanden doorgetraind kan worden. Nijmegen krijgt een unieke locatie voor iedereen die roeiers, studenten en andere watersporters een warm hart toedraagt!

Crowdfunding
De vijf watersportverenigingen, de Radboud Universiteit, Watersport Nijmegen en de gemeente doen er alles aan om dit project tot een succes te maken. Als alles meezit verhuist Phocas aan het einde van deze zomer naar het Bastion. Met deze crowdfundcampagne hoopt Phocas een laatste bedrag van € 13.000 op te halen en daarmee een glansrijke toekomst veilig te stellen! Een professioneel nieuw botenhuis komt niet alleen ten goede aan de studentenvereniging, het zal ook de naam van Nijmegen als roei- en watersportstad verder versterken. Doneren kan via deze website
https://radbouduniversiteit.voorradboudfonds.nl/project/phocas 
Ieder bedrag is welkom!

Sponsorpakketten
Naast de crowdfunding is het ook mogelijk om een pakket te sponsoren in ruil voor eeuwige zichtbaarheid in het nieuwe botenhuis in de vorm van een naamplaatje aan de muur. Heeft u jarenlang aan wedstrijdroeien gedaan en een grote affectie voor sport? Dan kunt de sportruimte sponsoren en nieuwe aanstormende talenten net dat extra zetje te geven om de top te bereiken. Of heeft u juist meer met de sociëteit en wilt u bijdragen aan nieuwe boxen om de borrels te voorzien van nog beter en mooier geluid? Alles is mogelijk.
Kijk gerust even rond op https://lnkd.in/dqkykfRc en bepaal welk pakket bij u past. En schroom vooral ook niet om uw oude ploeg, bestuur of andere kringen op te roepen om samen iets aan te schaffen. 

Alvast heel erg bedankt voor u bijdrage en we zien u graag terug bij de opening van het nieuwe botenhuis!

 

 
Subcie Inrichting in actie
13-01-2022

 

De subcie die gaat over de inrichting van het Bastion zaten niet stil. Hieronder een aantal foto’s van deze toppers in actie.

De RN7 op bezoek
07-01-2022

De RN7 kwam bij ons op bezoek. Zij spraken met Sophie en Mats over de verhuizing. Sophie geeft een rondleiding door het oude botenhuis en kijkt samen met Mats nostalgisch terug naar hun tijd op het oude botenhuis. Mats legt uit dat er nog een bedrag van €13.000 nodig is om de faciliteiten te bekostigen. 

Lees het hele artikel hier: https://www.rn7.nl/18197-roeivereniging-phocas-gaat-verhuizen-maar-komt-13000-euro-tekort-voor-faciliteiten

 
Isa en Anne bij het bastion
06-01-2022

Isa en Anne van de commissie bouw nemen een kijkje bij het bastion. Zij nemen jullie mee geven een update van de bouw.

Commissarissen nieuwbouw aan het woord: Jacco ter Horst
25-05-2021

Als laatste vroegen wij Jacco ter Horst een paar vragen te beantwoorden. Na jarenlang hard werken gaan we eindelijk echt echt verhuizen. Kijk onderstaande video hoe Jacco zijn tijd als commissaris nieuwbouw ervaren heeft vorig jaar.

Werkgroep Communicatie 
                  22-04-2021

Alle subcies van de CB zijn ieder voor zich druk bezig om op haar onderdeel van de bouw van het nieuwe boothuis zo goed mogelijk te realiseren. CB communicatie intern doet haar uiterste best om de rest van de vereniging op de hoogte te houden over de werkzaamheden van de hele CB. Dit doen zij via het nieuwe kopje ‘Nieuwbouw’ op de site. Ook kunnen jullie updates op Instagram verwachten wanneer de bouw begint. Dit staat vooralsnog gepland halverwege de maand mei. CB communicatie extern is op dit moment hard aan het werk om een crowdfunding op te zetten. Op deze manier willen zij het laatste benodigde bedrag bij elkaar halen om nieuwe boothuis te realiseren. Daarnaast zorgen zij er samen met commissie Extern voor dat er sponsorpakketten worden verkocht én dat alle externe partijen op de hoogte worden gehouden van de belangrijke ontwikkelingen van de nieuwbouw.

 

Commissarissen nieuwbouw aan het woord: Sophie de Kort
08-04-2021

Deze week is Sophie de Kort aan de beurt. Nog steeds is zij in de commissie bouw actief betrokken bij de bouw van het nieuwe boothuis. Volgens haar was de functie erg divers en uitdagend. Kijk onderstaand filmpje wat Sophie allemaal gedaan heeft en wat haar het meest is bijgebleven.

Inspraak avond Investeringsbegroting 6 april                                                                                                             01-04-2021
Aanstaande dinsdag is het zover: de inspraakavond investeringsbegroting! Na een update in februari over de inrichting van het Bastion, willen we op 6 april de daadwerkelijke investeringsbegroting bespreken. We zullen vooraf de begroting met jullie delen. Begin mei wordt de begroting voorgesteld aan de ALV.
Als je het Bastion interessant vind (elke Phocaan dus), zien we je graag op 6 april (18:30 inloop, 19:00 aanvang)! Eventuele wijzigingen kosten namelijk tijd om door te voeren. En we willen op de ALV natuurlijk een compleet stuk presenteren!
 
Tot 6 april!!
- Werkgroep Financiën

 

Werkgroep Technisch                                                                                                                                                                       01-04-2021

Waar de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt voor het bouwen van het Bastion op hoofdlijnen, blijft de exacte invulling van het gebouw Phocas’ verantwoordelijkheid. Iedereen heeft wel een idee hoe het ongeveer moet, maar hoe ziet het eruit als puntje bij paaltje komt? Bij de subcie CB-Technisch houden we ons voornamelijk bezig met de praktische invulling van de uit te werken details. Denk aan het basaal doorrekenen van de stellingen voor de botenloods of aan het engineeren van de binnenbak. Ook houden we een vinger aan de pols als het gaat om de ontwerpen van de gemeente en zijn we niet bang voor een kritische blik. Leuk zo’n nieuw vlot, maar kan ik daar wel met mijn 8+ komen!? Kortom, we weten van alles net genoeg en willen net als jij een fantastisch botenhuis met alles erop en eraan realiseren.

Commissarissen nieuwbouw aan het woord: Maarten Cornelissen                                                                         11-03-2021

Deze week is Maarten Cornelissen aan de beurt. Hij heeft niet één maar twee jaar de functie van commissaris nieuwbouw uitgevoerd. Maarten kijkt er heel erg naar uit om te vergaderen op een plek die niet stinkt naar bier, kots en dode muizen. Benieuwd waar Maarten nog meer naar uitkijkt? Check onderstaande video. 

Werkgroep Financiën                                                                                                                                                        25-02-2021

Nu de transitie naar het Bastion met de dag dichterbij komt, is de werkgroep financiën druk bezig met het opzetten van een investeringsbegroting. Vorig collegejaar heeft de subcie inrichting een inrichting gemaakt van alle verschillende ruimtes in het Bastion. De taak van de werkgroep is dus nu om te kijken wat het gaat kosten om in dit ingerichte botenhuis onze intrek te nemen. Hoeveel gaan we precies uitgeven per onderdeel en waarom? Naast de kennis van de werkgroep wordt er advies ingewonnen van verscheidene partijen om deze vragen te beantwoorden. Jullie kunnen je vast goed voorstellen dat hier nogal veel bij komt kijken. Alle spullen die we straks willen in ons nieuwe botenhuis moesten worden getaxeerd. Voor de wat grotere spullen, zoals items voor in de keuken of sociëteit, moest er contact worden gelegd met leveranciers en werden offertes aangevraagd. Momenteel zit de werkgroep in een afrondende fase van de investeringsbegroting en worden de laatste puntjes op de i gezet. Hierna kunnen we dan beginnen met het maken van een planning; wanneer worden de botenstellingen geplaatst, wanneer beginnen we aan de binnenbak en wanneer komt de keuken? Heb je nou vragen over de financiën of ben je benieuwd naar de details? Je bent van harte welkom op de financiën infoavond van de werkgroep. Verdere details over deze infoavond zoals tijd en datum zullen t.z.t. bekend worden gemaakt.

CB-Acties                                                                                                                                                                              25-02-2021

Een andere subcommissie van de CB is de subcie CB-acties. Ons nieuwe, prachtige botenhuis komt er immers niet zomaar. Daarom organiseren verschillende commissies jaarlijks acties om het spaarpotje voor het Bastion te vullen #teamworkmakesthedreamwork. Zo zijn bijvoorbeeld de beruchte Naaktkalender, tussen kunst en CoMa en de stenenverkoop allemaal cb-acties. Door corona is het nu net wat lastiger om een leuke actie te bedenken, maar zeker niet onmogelijk! Zo kun je wellicht met je commissie een lunch verzorgen die thuisbezorgd wordt of een online loterij organiseren. De CB daagt jou dan ook uit om samen met jouw commissie de vetste coronaproof CB-actie te organiseren! #helpPhocasnaarhetmooistebotenhuisvanNederland  

Hebben jullie een toffe actie bedacht die je wilt gaan uitvoeren met je commissie? Laat dit weten door te mailen naar bouwcommunicatie@nsrvphocas.nl

Commissarissen nieuwbouw door de jaren heen                                                                                                        15-02-2021

De bouw van ons nieuwe boothuis zou zonder onze commissarissen nieuwbouw nooit zijn gelukt. Deze functie is voor het eerst vervuld door Anne Hoesbergen. Voor die tijd was Vicky Louwen al heel wat jaren actief en betrokken bij de nieuwbouw als hoofd van de commissie bouw. Dit deed zij naast haar functie als voorzitter. Toen in 2015 de ontwikkelingen ineens heel snel leken te gaan, is besloten dat de nieuwbouw bestuurlijk vertegenwoordigd moest zijn in een eigen functie.

Wij waren benieuwd wat onze commissarissen nieuwbouw allemaal voor elkaar gekregen hebben in de tijd dat zij in het bestuur zaten en hoe zij dit ervaren hebben.  Elke maand mogen wij jullie verblijden met een andere topper die de functie commissaris nieuwbouw heeft uitgevoerd.

Commissarissen nieuwbouw aan het woord: Anne Hoesbergen

Deze week stellen wij aan jullie voor: Anne Hoesbergen. Anne was de allereerste commissaris nieuwbouw in het 70e bestuur. Wat naar eigen zeggen heel cool was. Kijk onderstaand filmpje om te zien welke coole dingen Anne nog meer heeft gedaan.