Wat is Phocas?

Phocas is sinds de oprichting in 1947 gegroeid naar bijna 700 leden en is daarmee de grootste, actiefste en meest veelzijdige studentenvereniging van Nijmegen. Als lid van Phocas kun je jouw studententijd een extra dimensie geven, jezelf ontwikkelen en vrienden voor het leven maken.

Sport

Phocas is een roeivereniging en je kunt bij ons zo hard en zo vaak roeien als je wilt. Het grootste deel van onze leden had nog geen ervaring met de roeisport tot ze besloten lid te worden bij Phocas. Roeien is een sport die je snel kunt aanleren, en als je ambitie hebt, kun je al in je eerste jaar beginnen met je ontwikkeling tot topsporter. Onze wedstrijdroeiers roeien op het hoogste niveau van Nederland, gaan naar internationale toernooien en zijn zelfs aanwezig op de Olympische Spelen van 2021. Onze competitieroeiers roeien ook door het hele het land en gaan hierbij naar de vetste feesten. Ben jij sportief en zoek je een vette uitdaging met ontwikkelmogelijkheden of vind je het leuk om af en toe te sporten, dan ben je bij ons op de goede plek!

Gezelligheid

Naast alle sportiviteit heeft Phocas elke week gezellige borrels waar alle leden komen feesten tot diep in de nacht. Op dinsdag en donderdag maken wij onze sociëteit in de Villa van Schaeck onveilig. Als je al dacht dat de open feesten van Phocas onvergetelijk zijn, dan is hier nog een wereld die voor je open zal gaan! Verder is een deel van onze ouderejaars verenigd in meerdere disputen die bijdragen aan de vereniging.

Ambitie

Alles uit jezelf halen tijdens je studententijd, dat is waar Phocas voor staat. Naast het roeien en/of feesten kun je jezelf ontwikkelen tot een carrièretijger met commissiewerk of een bestuursjaar! Organiseer samen met je vrienden grootse activiteiten zoals feesten of help mee bij het organiseren van de Traianus, onze eigen roeiwedstrijd! Als je meer de verbreding zoekt kun je actief worden in een van de landelijke of regionale bestuursorganen in de (sport)verenigings wereld.

Ben jij sportief, ondernemend en ambitieus? Maak van je studententijd een onvergetelijke tijd. Roei, feest en maak het mee bij Phocas. Om lid te worden kun je je per 1 juni inschrijven voor onze Introductietijd!