Praktische Informatie

Overweeg je lid te worden van Phocas? Goede keuze! Hieronder staat alle praktische informatie nog een keer op een rijtje. Als je nog vragen hebt kun je deze hier gerust aan ons stellen.

Phocas Introw

De Introw begint op zondag 30 augustus met de Kick-Off activiteit en feest. Gedurende de maand september zal er elke donderdag een groot feest worden gehouden op onze sociëteit. Het Introw weekend vindt plaats op zaterdag 26 september tot zondag 27 september. 

De Introw bij Phocas kost slechts € 32,50. Voor dit bedrag kun jij deelnemen aan alle activiteiten tijdens de Introw. Zo wordt er elke week een gaaf feest georganiseerd waar jij met je ploeg door kan gaan tot in de late uurtjes, kun je gebruik maken van al ons materiaal om te leren roeien en heb je toegang tot het legendarische Introw weekend.

De Introw is vrijblijvend en bedoeld om kennis te maken met de vereniging en de roeisport. Op het Introw weekend aan het einde van maand hoef je ons pas definitief te vertellen dat je graag lid wilt worden!

Roeien bij Phocas

Na de Introw kun je bepalen hoe fanatiek je wilt roeien. Je kunt besluiten de topsporter in je op te zoeken en te gaan wedstrijdroeien. Als je door de sterke selectie heen komt krijg je begeleiding van de beste coaches en mag roeien in het beste materiaal van de vereniging. Of je kunt besluiten te gaan competitieroeien, waarbij je met jouw ploeg bepaald hoe vaak je gaat trainen en de perfecte balans tussen gezelligheid en sportiviteit kan vinden. Als je graag wilt leren coachen of leiding geven, kun je plaatsnemen als stuurman of vrouw in een wedstrijd- of competitieploeg.

Gezelligheid bij Phocas

Hoe fanatiek je ook gaat roeien, je kunt altijd genieten van alle activiteiten die de vereniging te bieden heeft. Naast de wekelijkse dinsdag- en donderdagborrels zijn er allerlei evenementen door het jaar heen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Gala, Skireis, Diners, Diesweek, Goede-doelenweek, uittrainingsweek, maar ook kun je mee naar de Varsity. 

Wil je naast roeien en feesten jezelf ook ontwikkelen, dan kun je in je eerste jaar al aansluiten bij een van onze vele commissies. Pak de kans om zelf vette evenementen neer te zetten!

Financiën

Qua kosten is Phocas een van de goedkoopste roeiverenigingen van Nederland. Een lidmaatschap bij Phocas kost in in het eerste jaar € 120,-. Hiervoor krijg je onbeperkt toegang tot al ons trainingsmateriaal en ben je met jouw ploeg ingeschreven voor een van de wedstrijdbokalen. Maar het meest belangrijke: dit bedrag is inclusief vrienden voor het leven, misschien wel je toekomstige partner en een garantie op een onvergetelijke studententijd!