FAQ / Praktische Informatie

Overweeg je lid te worden van Phocas? Goede keuze! Hieronder staat alle praktische informatie nog een keer op een rijtje. Als je nog vragen hebt kun je deze hier gerust aan ons stellen.

Wat is de PHIT?

PHIT staat voor Phocas Introductietijd. De PHIT begint op de eerste zondag van september met een gezamenlijke Kick-Off en feest. Gedurende de maand september zullen er wekelijks gezellige activiteiten georganiseerd worden om de vereniging en om alle deelnemers van de PHIT beter te leren kennen. Het legendarische introductieweekend vindt plaats in het eerste weekend van oktober.

De Introductietijd bij Phocas kost maximaal 35,-. Voor dit bedrag kun jij deelnemen aan alle activiteiten tijdens de Introductietijd. Zo wordt er elke week een leuke activiteit georganiseerd waar jij met jouw eigen lichting kan leren kennen, kun je gebruik maken van al ons materiaal om te leren roeien en zijn de PHIT-coaches daar om je wegwijs te maken op het water en in de vereniging. Dit bedrag kan lager uitvallen, mochten de fysieke activiteiten moeten wijken voor Corona maatregelen. Onze introductiecommissie zet ook in dat geval hun beste beentje voor om alternatieve activiteiten te organiseren, zodat je Phocas goed kunt leren kennen!

De PHIT is vrijblijvend en bedoeld om kennis te maken met de vereniging en de roeisport. Begin oktober hoef je ons pas definitief te vertellen dat je graag lid wilt worden.

Wie kan lid worden van Phocas?

Alle studenten kunnen lid worden bij Phocas. Ga je net studeren of juist al ouderejaars, zit je op kamers of woon je nog thuis, fanatieke sporter of gewoon zin om af en toe te bewegen? Iedereen is welkom bij Phocas.

Hoe vaak moet je roeien bij Phocas?

Na de PHIT kun je bepalen hoe fanatiek je wilt roeien. Je kunt besluiten de topsporter in je op te zoeken en te gaan wedstrijdroeien. Als je door de sterke selectie heen komt krijg je begeleiding van de beste coaches en mag roeien in het beste materiaal van de vereniging. Hierin kun je zelfs doorbreken tot internationaal topniveau. Dit jaar wordt Phocas zelfs gerepresenteerd op de Olympische Spelen. Je kan ook besluiten te gaan competitieroeien, waarbij je met jouw ploeg bepaald hoe vaak je gaat trainen en de perfecte balans tussen gezelligheid en sportiviteit kan vinden. Als je graag wilt leren coachen of leiding geven, kun je plaatsnemen als stuurman of vrouw in een wedstrijd- of competitieploeg.

Is Phocas een echte studentenvereniging?

Jazeker! Hoe fanatiek je ook gaat roeien, je kunt altijd genieten van alle activiteiten die de vereniging te bieden heeft. Naast de wekelijkse dinsdag- en donderdagborrels zijn er allerlei evenementen door het jaar heen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Gala, Skireis, Diners, Diesweek, Goede-doelenweek, de Traianus Regatta (roeiwedstrijd georganiseerd door Phocas), en ook kun je mee naar de Varsity, het vetste roeievenement van het jaar met heel roeiend Nederland! Wil je naast roeien en feesten jezelf ook ontwikkelen, dan kun je in je eerste jaar al aansluiten bij een van onze vele commissies. Pak de kans om zelf vette evenementen neer te zetten!

Wat zijn de kosten voor een lidmaatschap bij Phocas?

Qua kosten is Phocas een van de goedkoopste roeiverenigingen van Nederland. Een lidmaatschap bij Phocas kost in in het eerste jaar € 120,-. Hier komen nog een competitiebijdrage en werkacties bij. Hiervoor krijg je onbeperkt toegang tot al ons trainingsmateriaal en ben je met jouw ploeg ingeschreven voor een van de wedstrijdbokalen. Maar het meest belangrijke: dit bedrag is inclusief vrienden voor het leven, misschien wel je toekomstige partner en een garantie op een onvergetelijke studententijd! Omdat wij een sportvereniging zijn, is het ook verplicht om een Radboud Sportcentrum sportkaart te hebben. Hierdoor heb je ook onbeperkt toegang tot de faciliteiten van het Radboud Sportcentrum!

Waar kan ik mij inschrijven voor de Introw?

Je kunt je per 1 juni hier inschrijven voor onze introductie! We zien je graag op de aanstaande Kick-off op 5 september.