Oud Phocas

Wat is Oud Phocas?

Oud Phocas is de reünistenvereniging van de N.S.R.V. Phocas. Het is een vereniging van mensen die tijdens hun studententijd met veel plezier lid zijn geweest van de N.S.R.V. en deze graag willen blijven steunen. Oud-leden bieden ondersteuning op financieel gebied, maar ook kan de N.S.R.V. Phocas gebruik maken van hun expertise indien dit gewenst is.

Via de website www.oudphocas.nl kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de reünistenvereniging Oud Phocas en de N.S.R.V. zelf. Wilt u ook na uw lidmaatschap betrokken blijven bij de vereniging en op de hoogte blijven van zaken binnen de vereniging, zoals botendopen en ceremoniële benoemingen? U kunt zich eenvoudig aanmelden om lid te worden.

Wat doet Oud Phocas?

De reünistenvereniging houdt haar 620 leden middels nieuwsbrieven op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen op Phocas. Tevens organiseert de reünistenvereniging meerdere malen per jaar activiteiten voor haar leden. Zo organiseert Oud Phocas de Bokbierbokaal, waar Oud Phocanen nog een keertje de boot in kunnen met hun eigen ploeg of verticaal én Oud Phocas on Topic, waar een Oud Phocaan met een interessante functie hierover verteld en hoe Phocas hierbij geholpen heeft. Jaarlijks worden er verschillende borrels en reünies georganiseerd, waardoor de verbinding behouden blijft voor de Oud Phocanen met Phocas. De Oud Phocanen hebben hier immers een leuke en leerzame studententijd gehad en willen hier graag bij betrokken blijven en aan bijdragen zodat Phocas kan blijven groeien op verschillende vlakken. Denk hierbij aan een oud leden borrel op de Traianus Regatta en een jaarlijkse terugkomdag.

Oud Phocas is er niet alleen voor de reünisten van Phocas, maar ook voor de huidige leden van Phocas. Oud Phocas draagt met financiële middelen bij aan de bevordering en professionalisering van de roeisport bij Phocas. Ook is het de schakel tussen Phocas en haar oud-leden als het gaat om informatievoorziening en sponsoring voor de bouw van het nieuwe botenhuis. Een ander belangrijk doel van Oud Phocas is om Phocas te ondersteunen met de ervaring van haar oud leden. Voorbeelden hiervan zijn: het begeleiden van wedstrijdcoaches door oud wedstrijdcoaches en het begeleiden van het nieuwe Phocas bestuur met o.a. time management en leiderschap workshops. Verder is Oud Phocas ook de grootste sponsor van Phocas en stroomt minimaal 75% van de contributie van haar leden op verschillende manieren door naar Phocas. Een voorbeeld hiervan is "het Beste Idee van Phocas"; waarbij leden een idee kunnen indienen bij het Oud Phocas bestuur, wat een duurzame verbetering voor de gehele vereniging zou betekenen. De winnaar van het Beste Idee ontvangt een groot geldbedrag om zijn of haar idee binnen de vereniging te implementeren.